Упражнение за рамо – Раменни преси на машина

Упражнение за рамо - Раменни преси упражнения за предно рамо

Shoulder press machine

Теми в Статията

В търсене на най-доброто Упражнение за рамо.Не можеш да изглеждаш впечатляващо без широки и плътни рамене. Естествено това е генетика, но има какво да направиш ако искаш да влезнеш в групата на яките. Ето как можеш да направиш твоята цел една идея по-близка. Широки рамене, това е желание на всеки мъж.

Упражнение за рамо - Раменни преси упражнения за предно рамо
shoulder press machine

Когато си представяш внушителна и силна физика, тя неминуемо включва плътни и широки делтовидни мускули. Независимо колко са развити ръцете, гърба и гърдите това остава без значение ако раменете са слаби. За да имаш плътна мускулатура и широки рамене, трябва обезателно да имаш правилен хранителен режим и достатъчен прием на протеини и аминокиселини. Но част от твоята задача за да имаш V-образната форма, е да тренираш делтовидните мускули от всички ъгли. Това означава да натоварваш всички глави на делтовидния мускул, които включват предно, средно и задно рамо. Само така може до има пълна и завършена физика.

Упражнения за предно рамо и упражнения за задно рамо
Упражнения и тренировки за предно и средно рамо

Раменете са съставени от три основни мускула, предната глава на делтовидния, средната глава на делтовидния и заден делтоивиден. Те са разположени съответно в предната, страничната и задната част на раменете.Тези мускули работят заедно в повечето движения на раменете, но също могат да действат изолирано чрез извършване на специфични упражнения.

Тук ще Ви запознаем с едно от основните упражнения за рамо, което ще помогне да разширите и уплътните раменете, както никога преди. Упражнението се нарича Раменни преси на машина.

Участващи мускули в Упражнение за рамо – Раменни преси

Основни мускулни групи в Упражнение за рамо – Раменни преси

  • Предни раменни глави
  • Средни раменни глави

Мускули подпомагащи Упражнение за рамо – Раменни преси

  • Трицепс
  • Трапецовидните мускули
  • Ромбоидни мускули

Раменните преси на машина позволяват да натоварите делтовидните мускули със сериозни тежести, без риск от травма. Движението на тежестта не изисква баланс и затова може да си позволите малко по-големи тежести отколкото ако правите със щанга или дъмбели. Плюс е това че може да се концентрирате за работата на мускула, без да мислите за самото движение и баланса. Това което трябва да избягвате е да пускате тежестта до долу, като опира в стопера. Трябва да има напрежение през цялата серия, не се изкушавайте да слагате прекалено голяма тежест и да я пускате на стопера. Изключение правят серии в които използвате тренировъчния метод почивка пауза. Раменните преси на машина наистина позволяват използването на тази стара техника за покачване на сила и мускулна маса. Естествено пресите за рамо с щанга и дъмбели , си остават ненадминати, но и това упражнение за рамо има уникален ефект. Включете във вашата програма за рамо с 3-4 серии и резултатите няма да закъснеят.

Вашият коментар