Проблеми с простатата – Кои билки ще помогнат?

Билки при проблеми с простатата

Мнение и отзиви за билки за простата

Не мислех, че проблеми с простатата, за който споделям с Вас, някога ще ме засяга. Е, преди време започнах да имам проблеми с отделянето на урина. Не можех напълно да изпразня пикочния си мехур от урината и това продължи доста дълго време. След време почувствах болка и усещане за парене при пикаене и забелязах следи от кръв в урината. Реших, че трябва да посетя лекар възможно най-скоро.

Този отзив е взет от клиент на Фитнес и Здраве, който е използвал Сау палмето Sfd Saw Palmetto от Fitnessdobavki.bg

Първо споделих това със семейството ми, и естествено потърсихме добър уролог. След като описах симптомите, урологът диагностицира уголемена простата. Разбира се, получих рецепта за лекарства за простата, които трябва да купя. В началото бях доста стреснат, но въпреки всичко исках да опитам някоя билка за простата преди да започна с лекарствата. Но не знаех какви билки за простата да използвам. Доверих са на Sfd Saw Palmetto и не сгреших! Ето защо искам да споделя тази полезна информация, за това “какъв вид билкови лекарства трябва да пия за простатата” ? В различни интернет форуми за простатата четох, че можете да си купите билки за простата от аптека или магазин за хранителни добавки.

Билки при проблеми с простатата

Билките – ефективно решение при лечение на проблеми с простатата

Билки за простатата се предлагат под формата на таблетки, капсули и чайове за пиене. Хипертрофията на простатата е най-честият проблем при по-възрастните мъже. За щастие на пазара има няколко билки за лечение на простатата, които могат да ви помогнат да се борите с неприятните ефекти на уголемената простата. Ето най-ефективните от тях:

Сао палмето (Saw Palmetto) е билков продукт, който от векове се използва в алтернативната медицина за облекчаване на пикочните симптоми, включително тези, причинени от увеличена простата.

Коприва – екстрактът от корен от коприва действа прочистващо върху пикочно-половата система, съдържа много микроелементи, необходими за здравето и благодарение на своите свойства има положителен ефект върху простатата.

Тиквени семки – много ценен компонент от мъжката диета. Те съдържат много цинк и много ценни протеини и аминокиселини. Те също имат голямо количество магнезий и маслото им съдържа големи количества ценни, ненаситени мастни киселини и растителни стерини. Тиквените семки съдържат кукурбитацин и противовъзпалителни фитостероли, които намаляват възпалението. Ето защо Тиквените семки ще намалят неразположенията от уголемена простата.

Внимание

Хипертрофията на простатата не бива да се подценява по никакъв начин. Ето защо, можете да се възползвате от ползите на билките за простатата, които със сигурност ще ви помогнат да намалите ефектите от това заболяване.

Препоръчително е да използвате хранителните добваки за простата редовно поне два месеца. Тези билки не само помагат за облекчаване на симптомите на уголемена простата, но и спомагат за подобряване на цялостното ви здраве. Те имат силно почистващ ефект, поради което се препоръчват за хора в период на детоксикация на организма. Те могат да се използват и като профилактика на разширяването на тази жлеза.

Промените в простатата несъмнено са свързани с възрастта и са резултат от стареенето на организма. В допълнение, има редица промени в тялото, като промени в количеството на половите хормони при мъжете (т.е. тестостерон). Те определят пролиферативните промени в простатната жлеза. Генетичната предразположеност или начинът на живот и диетата, които може да са богати на провъзпалителни фактори, също са важни.