Хитозан – добавка за отслабване дар от морето

Какво е Chitosan?

Хитозан е хранителна добавка за отслабване, която стана доста популярна през изминалата година. В повечето случаи Хитозан се търси от хора, които нямат хранителен режим и търсят ефект-отслабване без диета. Хора които се хранят с мазни храни имат нужда от „блокери на мазнините„.  Хитозан е хранителна добавка, която спада към категорията Fat Blockers. Това обяснява и търсенето на Хитозан от хората които не спортуват, по една или друга причина (нямат време, желание за спорт). Принципът на действие на Хитозан е много прост. Хитозан са естествени диетични фибри, които позволяват да се избегне чувството на глад. Това е ефект, който се търси от повечето хора, които са на диета. Chitosan се свързва с мазнините в червата, по този начин предотвратяване на тяхното усвояване и ги премахва по естествен начин.

В действителност Хитозан представлява диетични фибри от семейство производни на хитин, основният компонент на черупките на ракообразните (скариди, раци и т.н.). Хитина е полимер, комбинация от прости молекули с по-малка маса, наречени мономери, които тялото не е в състояние да усвои. За да може Хитозан, да се използва за отстраняване на холестерола и мастните киселини, трябва задължително да изпълни два условия.

Хитозан за отслабване

Ефективен ли е Хитозан за отслабване

За да може Chitosan да е ефективен за отслабване, той трябва да отговаря на няколко условия. Първо, трябва да се деацетилира (минимум 89%), за да се свързва с холестерола или мастни киселини в червата. Ако хитозан не е в подходящата форма, той не ще допринесе за премахването на тези вещества. На пазара, степента на деацетилирани продукти варира значително и за съжаление не често е показано на етикета, нито в изследванията. Вторият основен елемент за ефективността на хитозан за отслабване, се отнася до размера на полимера. Ако полимерът е твърде голям, той е неразтворим и не може да се свързва с молекулите на мастни киселини и холестерол в червата. Следователно Хитозан трябва да има ниско молекулно тегло в килодалтона (kD),за да бъде разтворим и активен.

Молекулното тегло на различни хитозани на пазара варира от 25 kD до 450 kD. Тези, които са показали ефикасност има молекулно тегло от около 40 kD или по-малко. Но в повечето случаи тази информация не е посочена на етикета на продукта. Все още има много объркване по отношение на добавките с хитозан, защото, независимо от молекулното тегло и степента на деацетилиране, всички хитинови производни носят едно и също име. Повечето изследвания и мета-анализите включват неефективни продукти, без да ги отличават от тези, които могат да бъдат с терапевтична стойност. Като такива, някои данни показват малко по-висока ефикасност спрямо други по отношение на ефект на отслабване и загуба на тегло.

Хитозан как действа

Прима на хитозан потиска усвояването на мазнините в храната по време на храносмилането. Chitosan е представен като „магнит за мазнините“, защото той попива мазнини 15 пъти над собственото си тегло. Това означава, че мазнините, няма да се абсорбира от тялото, и да се трупат в мастните депа-паласки, корем, крака.  По този начин, хитозан помага да отслабнете, чрез предотвратяване на натрупването на част от мазнините приети с храната. Хитозан трансформира мазнините в гелоподобна смес , и не позволява тя да бъде разбита по време на храносмилателния процес. След това инертно вещество се отделя от тялото, което ефективно предотвратява излишните калории от мазнини, да се използват или съхраняват като депа за мазнина.

Докато различните диетични влакна изпълняват подобна функция, хитозанът изглежда е най-ефективен сред тях. Причината за това е, че за разлика от други вискозно разтворими фибри, хитозан има положителен химически заряд на своята молекулярна структура. Този положителен заряд е ключов елемент за възможността да се прихванат по-високо съдържание мазнини в сравнение с други диетични фибри.

Кой е най-добрия Хитозан за отслабване

И така разбрах ме, че Хитозан е уникална хранителна добавка с диетични фибри, която абсорбира мазнините и така помага за по-бързо отслабване. Въпроса е обаче да се избере най-добрия хитозан с доказано действие и ефект-отслабване. Тук ще Ви запознаем с един вариант с LipoSan Ultra. Патентована форма с висока плътност хитозан, който се свързва с до пет пъти повече мазнини, отколкото конвенционалните добавки Chitosan според лабораторни изследвания. Има публикувано клинично проучване, което е показало, че LipoSan Ultra, помага за отслабване и нивата на холестерол. Както разбрахме структурата на хитозан е от основно значение за неговата ефективност.

LipoSan Ultra

Структурата на LipoSan Ultra-хитозан е била променена, за да бъде лесно достъпна за взаимодействие с мазнините в храната за по-бърз ефект. Този Chitosan се разтваря бързо в стомашната киселина и почти веднага започва да се свързва с погълнатите с храната мазнини. Значително намалява, количеството на мазнини, което се абсорбира по време на храносмилането. В действителност, изследвания показват, че Liposan Ultra се свързва няколко пъти повече с мазнините в храната в сравнение с други водещи марки хитозан, което означава, можете да получите по-голям ефект на отслабване. След като мазнините в храната се обвързват с хитозан, те се отделят чрез нормалните храносмилателни процеси. Без да се трупат като подкожни мазнини.

LipoSan Ultra, може да се приема по време на хранене, за разлика от други хитозан продукти, при които е необходим прием, най-малко 30 минути преди хранене, за да се разтвори напълно. Този хитозан има много Бързо действие – разтваря се от 3-5 минути. Това го прави много Удобен, защото може да се приема непосредствено преди хранене. Липосан ултра се обвързва с мазнини до 5 пъти повече, отколкото подобни продукти с хитозан. Помага и за поддържане нормалното ниво на LDL холестерол. Продуктите които са на българския пазар за хранителни добавки за отслабване с LipoSan Ultra-хитозан са NOW Foods Chitosan и Swanson LipoSan ULTR. Можете да си закупите от магазин за хранителни добавки-Fhl.bg!

Хитозан и витамин C

Според научните изследвания, хитозан дава най-­добри резултати, когато се прием заедно с витамин С. Така се повишава абсорбцията на мазнините. Хитозан с витамин С ще удвои ефекта за отслабване. Това е и причината някои производители да добавят витамин с в капсулите на хитозана.

Хитозан странични ефекти

Хитозан няма странични ефекти, но има една важна подробност, която трябва да спазват. Приемайте Chitosan в стриктен график през деня. Така ще предотвратите дафицит на мастни киселини – EFA’s в организма и мастно разтворими витамини. Мастните киселини са от основно значение при диета за отслабване и сърдечно съдовата система. Когато приемате хитозан по едно и също време с витамини и полезни мастни киселини, той блокира тяхното усвояване и така може да придобиете дефицит.  Въпреки че приемате достатъчно от тях. Просто разграничете приема им да е няколко часа преди или след прием на хитозан.

Хитозан противопоказания

Компонентите, които се съдържат в хитозан капсулите са извлечени от черупките на ракообразни, като скариди, раци… Ясно е, че хитозан не се препоръчва за хора с алергия към морски дарове. Също така, бременни жени и кърмачки трябва избягват този продукт.

Как се приема хитозан?

Ако решите да приемате хитозан като част от диета за отслабване, е препоръчително да го взимате два пъти дневно. Веднъж преди закуска и веднъж преди вечеря. Винаги давайте поне 15 минути време преди хранене, за да може хитозан, за да се разтвори в стомаха.

Хитозан Отзиви

Ако решите да приемате хитозан като част от диета за отслабване, е препоръчително да го взимате два пъти дневно. Веднъж преди закуска и веднъж преди вечеря. Винаги давайте поне 15 минути време преди хранене, за да може хитозан, за да се разтвори в стомаха.

Ефектите за отслабване от хитозан обикновено се забелязват, след 40 дни употреба. Препоръчваме Ви да поддържате балансирана диета. Не се подлъгвайте по реклами, които прокламират отслабване без диета и спорт. Разумно е да очаквате 5 кг на месец, в зависимост от индивидуалните особености и състояние на метаболизма. Не приемайте Хитозан повече от 70‐84 дни.

Други ползи, които може да имате от прием на хитозан, са понижаване на нивата на LDL-лош холестерол и повишава HDL-добрия холестерол. Хитозан е от полза и при превенцията на сърдечно­съдови заболявания. Хитозан е продукт, широко използван от хора, които искат да намалят теглото си и да останат във форма без странични ефекти.

Цената на хитозан никак не е висока и е достъпна за всеки. Можете да го закупите от магазин за хранителни добавки Fhl.bg-Фитнес и Здраве на най-ниски цени. Или онлайн на green-coffee.bg! Приема на Хитозан трябва да се комбинира с балансирано хранене и здравословен начин на живот, ако искате да извлечете максимални ползи за отслабване.

Използвани източници:

  1. https://citosan.blogspot.com– Противопоказания и странични ефекти от Хитозан

Вашият коментар