Фитнес – хапчето за удовлетворениe

Фитнес програма най-доброто хапче за настроение

Какво прави Фитнес тренировката универсалното хапче за удовлетворение?

Теми в Статията

Стартиране на нова фитнес програма, това за някои е доста трудно. Трябва Ви мотивация, мисля че това ще свърши повече работа от снимки преди и след.  В днешно време, да си щастлив и удовлетворен е сериозно предизвикателство. То не се измерва в пари и богатство и дори и да си здрав, понякога не се чувстваш щастлив. Удовлетворението е една от най-приятните емоционални реакции на щастието. То се появява тогава когато си поставим цели и успеем да ги постигнем. Усещането за добре свършена работа в края на всяка фитнес програма, определено носи удовлетворение. Естествено удовлетворението е въпрос на ценности, и за всеки е различно. Но какво прави Фитнес тренировката универсалното хапче за удовлетворение. Отговора се крие в хормоните, които се отделят по време на фитнес и след него.

Фитнес програма най-доброто хапче за настроение
Фитнес програма

Фитнес програма и Хормоните на благосъстояние-Ендорфин

Фитнес програми и интензивно кардио програмаКакво е това сладко усещане, по време на, и особено след добра Фитнес тренировка? Ами това чувство се дължи просто на производството на ендорфин в големи количества. Ендорфините са група невротрансмитери, чиято структура е много подобна на тази на морфина. Тези мощни обезболяващи осигуряват източник на удоволствие и позволяват поддържането на високи обороти и еуфория. Хормона на щастието ендорфин е хормон, който се произвежда, когато тялото преминава през стресова ситуация. Независимо от положителните или отрицателните емоции, които тя носи. Естествено за предпочитане е това да са положителни емоции. Фитнеса, интензивните натоварвания и кратки, но интензивни кардио тренировки, произвеждат най-много от хормона ендорфин.

Повече Допамин, по-малко умора

При хората, допамин отговаря за мотивация, удовлетвореност, желание, емоции и чувства. Допамин играе важна роля за мотивацията и удовлетворението. Когато получите това, което искате, мозъкът освобождава огромно количество природен допамин, и ние изпитваме чувство на удовлетворение и удоволствие. Е ясно е че в реалния живот, няма как да получим това което искаме всеки път. Дори напротив, съвременния живот ни поставя в ситуация, в която да постигнеш целите си е истинско предизвикателство.

Ето един от начините да получите своята доза допамин, със стартиране на нова фитнес програма, абсолютно натурално-тежки и интензивни фитнес тренировки или интензивно кардио. Освен това, според проучвания, проведени от американски биолози, освобождаване на допамин се случва по време на фазата, когато ние правим усилия за постигане на нашата цел. Това показва, че допамин също играе централна роля в мотивацията. Тези проучвания най-добре обяснят защо хората не са мотивирани и удовлетворени, когато получават нещо наготово. Не са положили усилия и ангажимент в продължение на дълъг период от време.

Допаминът и паметта също са взаимно зависими. Недостигът на допамин в мозъка отслабва паметта. Допамин също така се отделя при консумация на алкохол, наркотици или сексуална активност. Е сигурен съм че алкохола и наркотиците определено не са правилния избор. Отлично и благотворно въздействие върху нашето тяло, има спорта като цяло. Ето защо ендорфините и допамина може да ни направи зависими спорта. Опасна зависимост :).

Серотонин и Тренировки

Тренировките увеличават производството на серотонин. Физическата активност влияе на нивото на серотонин по два механизма. Двигателната активност увеличава скоростта и честотата, с която се отделя серотонин в мозъка. Следователно има увеличение в синтеза и освобождаването на невротрансмитер. Редовните тренировки повишават нивото на триптофан в мозъка (триптофан е прекурсор на серотонин). Ето как по естествен път с тренировки, можете да подобрите настроението, чрез повишаване на нивата на серотонин в мозъка.

Епинефрин и Норепинефрин!

Епинефрин и норепинефрин са представени като хормоните на стреса. Благодарение на тях, ние сме готови да се справяме в стресови ситуации. Тези хормони се произвеждат от надбъбречните жлези и играят много важна роля в регулирането на функциите на тялото. Основната цел на тези хормони е адаптацията на организма към стрес. Спорта е сериозен стрес за организма, за това се отделят и тези хормони. Хронично високите нива на тези хормони са опасни и не здравословни. Ето защо трябва да се пазите от претрениране и неправилна фитнес програма. Но когато са в разумни граници, те ви поддържат тонизирани и във форма. Когато те са в нужните граници, се справяте по-лесно със задачите в ежедневието и сте винаги във форма.

Когато човек спортува редовно, той е много по-адаптивен и понася натоварванията по лесно. Ободряващия ефект на никотин от цигарите в кръвта се дължи на освобождаването на хормони като адреналин и Норепинефрин. Около седем секунди след вдишване на цигарения дим се индуцира производството на тези хормони. Е сигурен съм че ще изберете спорта пред никотиновия дим.

Фитнес програмата Ви прави По-щастливи в дългосрочен план!

Ефектът от тези хормони, които се отделят при спорт не се ограничава само по време на тренировката (фитнес програма). В хода на реалното физическо усилие, мозъкът отделя допамин и серотонин само в определени сектори. Но ако тренирате редовно, концентрацията на хормоните расте непрекъснато в много области на мозъка. След устойчиво подобряване на концентрацията и увеличаване на щастието и удовлетворението са приятни странични ефекти.

С всяко малко чувство за постижение след тренировка, самочувствието Ви се увеличава стъпка по стъпка. И това, на свой ред, Ви помага в ежедневието като се справяте много по-лесно с предизвикателствата.

Каква Фитнес програма да избера

Фитнес програма-кардио тренировка или фитнесВ зависимост от вашите цели, и предпочитания може да изберете спорт, който е най-подходящ за вас. Всеки спорт има своя дял от конкретни и полезни ефекти. За да премахнете целулит, което е най-често срещаната причина да започнете да спортувате при дамите. Приоритет трябва да се даде на кардио упражненията, съчетани с интензивни натоварвания като спринт и / или тежки клекове. Тази комбинация от интензивни тренировки, въздейства върху адренергични рецептори, те насърчават отделянето на хормони, като адреналин и хормон на растежа, които увеличават отделянето на мазнините и премахването на целулита.

За да победите стреса, можете да изберете бягане, кардио тренировките, ще ви помогнат да освободите ендорфини и серотонин-хормони на щастието и благосъстоянието. Фитнеса е универсална програма, която въздейства комплексно и на всички тези хормони и на мускулите като цяло. Силовите тренировки са най-добрия метод за постигане на максимална загуба на тегло, противно на общоприетото схващане, че най-добрият начин да отслабнете е да правите кардио.

Силовите тренировки с тежести, няма да ви направят културисти, за това ще ви трябват години тренировки и специални хранителни режими. Но тренировките с тежести дават реален хормонален отговор, който предизвиква бързо намаляване на запасите на мазнини. С фитнес тренировки не само ще получите по-атлетичен вид, но и определено ще сте по-оптимистични, уверени, удовлетворени, и разбира се по-щастливи!

Вашият коментар