Пулдаун на машина тесен подхват

Най-добрите упражнения за гръб

Front pull downs

Това е Упражнение за гръб, което може да включите във Вашата тренировка и в период на покачване на мускулна маса и при оформяне на гърба. Подобно е на набирането с тесен похват, но тук имате предимство, че можете да нагласите тежеста спрямо възможностите си и движението е много по пълно. С по голяма амплитуда, при набирането няма как да изтеглите толкова назад ръцете. А това наистина съкращава мускулите на гърба доста добре. Така натоварването се усеща много по-добре и са прави плътност в средната част на гърба.

Най-добрите упражнения за гръб
Пулдаун на машина за гръб

 Основни мускулни групи при Упражнение за гръб Front pulldowns

  • Широки гръбни мускули (Latissimus dorsi);
  • Малки гръбни мускули (Teres major, Teres minor);
  • Дълги гръбначни мускули
  • Ромбоиди (Rhomboids)
Упражнение за гръб за жени и тренировка за гръб за маса при мъже
Упражнение за гръб front pulldown

Мускули подпомагащи движението при упражнение за гръб Front pulldowns:

  • Брахиалиси (Brachialis anticus)
  • Бицепси
  • Брахиорадиалиси (Brachioradialis)
  • Трапецовидни мускули
  • Задни раменни глави (Deltoid, Posterior);

Придърпването се изпълнява с Тесен подхват това изисква дланите да са под лоста с хват малко по-тесен от раменния. Придърване за гръб на машина е от упражненията за гръб, които натоварват предимно средната и долната част на широкия гръбен мускул. Това придава плътност и маса в гърба.

В горна част на движението изтеглете гръба назад а в долната придърпвайте, колкото можете по надолу и задържате за секунди, след което отпускате тежеста контролирано. Има и натоварване в бицепса, което е с един куршум два заека.

Това че се натоварва и бицепса е добре, може да включите двуглавия мишничен мускул след тренировката за гръб и така ще го натоварите максимално.

Не забравяйте да добавите прием на аминокиселини и протеини за да може вашите мускули да се възстановяват и да качвате чиста мускулна маса.Приема на протеин е важен, както за възстановяването на мускулите и покачване на мускулна маса, така и за загуба на мазнини. Следователно, трябва да приемате достатъчно протеин независимо от вашите цели. Колко протеин на ден е достатъчен-1,8-2,5 грама по вашето лично тегло, чиста мускулна маса. Този диапазон ще ви даде възможност да приемате протеин според различните фактори и цели. При ниско калорични диети за загуба на мазнини, изберете горния диапазон с повече протеин, при нормални обстоятелства и достатъчно калории приети през деня, долния диапазон. Превишаването на горния диапазон едва ли ще има по-голяма полза за синтеза на протеини и покачване на мускулна маса.

Както знаете най-ниски цени на протеини и аминокиселини може да намерите в магазин за хранителни добавки Fhl.bg или онлайн на fitnessdobavki.bg !

Вашият коментар