Пилешки колаген тип 2 за стави

Пилешки колаген тип 2 най-успешната добавка за стави
Пилешки колаген тип 2 за стави
4.5 (90%) 2 votes

Пилешки колаген тип 2 най-успешната добавка за стави

Вие естествено знаете, че пилетата съдържат колаген точно като нас. Но знаете ли, че пилешки колаген тип 2 действително се използва като най-успешната добавка за стави? Да, това е вярно. Този тип collagen (протеин) е използван за лечение на множество здравни състояния, включително артрит, болки в гърба и врата, и болка, причинена от операция.

за кожа и стави

Повечето хора не правят връзка с колаген от пиле и болки в ставите. Пилешки колаген тип 2 действа като стимулира тялото Ви да произвежда вещества, които се борят с възпалението и болката. Той също така съдържа хондроитин и глюкозамин, две съединения, които помагат за възстановяване на хрущяла. ( 1 ) Хондроитин и глюкозамин се продават като добавки за намаляване на възпалението, артрит и болки в ставите, но можете да получите и двете от тях естествено от пилешки collagen. И затова пилешки kolagen тип 2, може да предостави някои невероятни ползи за червата, имунна система и кожата.

Какви са ползите от пилешки collagen тип  II

Подобно на колаген типове 1 и 3 , естествени нива на колаген тип 2 намалява с възрастта. Ето защо ставите, както колената могат да започнат да Ви болят на по-ранен етап в живота при тези, които спортуват или работят тежък физически труд, ако тялото не е в състояние да се справи с нивата на регенерация на collagen, необходими за възстановяване.

Колаген тип 2 съставлява 50% от хрущялната маса , така че е лесно да се предположи, че когато нивата на този вид на collagen намалеят, хрущяла отслабвна или спира своето регенериране. Резултатът е често „скърцане и болки“ в ставите. Без адекватни количества от колаген който да подхранва хрущяла и смазване с хиалуронова киселина, ставите в крайна сметка ще се трият една в друга, което предизвика болка и възпаления.

Предимства на колаген тип 2 добавки за стави и сухожилия

За щастие, науката и природата са ни предоставили колаген тип 2 добавки, които могат да стимулират производството на нов collagen, което е от основно значение за ставите и хрущялите. Най-ефективният метод за вземане на колаген тип 2 за стави е прием на добавка, която е била хидролизирана (разпределена на малки частици, наречени пептиди) за максимална абсорбция.

Най-високото качество и концентриран източник на collagen тип 2 за стави идва от пилешката гръдна кост, и може да предложи следните ползи за ставите и хрущялната тъкан.

 

  • съставлява 50-60% от протеина в хрущяла
  • съставлява 85-90% от колагена в ставния хрущял
  • подобрява подвижността на ставите
  • намалява болките в ставите
  • включва глюкозамин, хондроитин и хиалуронова киселина
  • Съдържа пептиди, които действат като градивни елементи, които предизвикват естественото производство на колаген.
  • Съдържа хондроитин, който блокира ензима разграждащ хрущяла.
  • Съдържа хиалуронова киселина, която изгражда синовиалната течност необходима за смазване на ставите
  • Практически няма странични ефекти и е много поносим от повечето хора които го приемат

1. Артрит

Повече от 50 милиона възрастни и 300,000 деца имат някакъв вид артрит, което означава болки в ставите или дегенеративни ставни заболявания . Всъщност има над 100 различни видове артрит и свързаните с тях проблеми. ( 2 ) Общите симптоми включват подуване, болка, скованост и намаляване на диапазона на движение.

Желатин за лечение на остеоартрит и ставиДве от най-често срещаните и добре познати видове артрит са остеоартрит и ревматоиден артрит. Колагенът всъщност може да помогне за спиране на автоимунно заболяване като ревматоиден артрит в неговите форми или поне значително да подобри симптомите на ревматоиден артрит. Пилешки collagen доставя на организма, хондроитин сулфат и глюкозамин сулфат – и двете от които са особено значение за поддържане на ставите и поддържането на здрави нива на рН.

В рандомизирано, двойно-сляпо проучване, включващо 60 пациенти с тежък активен ревматоиден артрит, пациентите, които приемат тип II колаген от пиле в продължение на три месеца имат намаляване на броя на подути и крехки стави. Пациентите, които са приемали плацебо не са имали никакви подобрения. Четирима от пациентите в групата с прием на collagen имат обща ремисия на техния артрит, и пациенти, които се появиха на колаген не са имали явни странични ефекти. ( 3 )

Пилешки колаген тип 2 най-успешната добавка за стави

Неденатуриран тип II колаген от пиле е доказано, ефективен за имунната система. Той разпознава правилно експонирани хрущялни протеини като собствена тъкан на тялото, а не да ги възприема неправилно като чужди нашественици. Това предотвратява възпалителни процеси и разрушителна атаката, която причинява остеоартритна скованост и болка. ( 4 )

2. Подобрява имунната система

Засилване на имунната система

Изследванията продължават да представят доказателства, че колагенът може да помогне при отвори в лигавицата на червата и подкрепя целостта на червата. Това пряко се стреми да стимулира имунната система и е една от причините, поради които пилешката супа наистина може да ви накара да се чувствате по-добре, когато се бориш с временно заболяване или имаш хронични проблеми с имунната система.

Когато пилешки collagen тип 2 се приема в случаи на автоимунно възпаление, първото място на активност изглежда е на нивото на дендритни (антиген-представящите) имунни клетки в червата. Тези области, известни като Пайерови плаки, имат висока популация от дендритни клетки. ( 5 ) Тези невероятни клетки първо са открити преди повече от 30 години и сега са известни като контролери, които могат да създават както и намаляват имунитета на организма. ( 6 ) Когато включвате пилешки колаген в диетата си, можете да подобрите своите първични имунни реакции, както и способността на имунната система да бъде адаптивна като цяло. ( 7 )

3. Ползи за Кожата

Колагенът помага за еластина и други съединения в кожата, които са отговорни за поддържането на кожата в младежки вид. Храненето е ключов фактор, когато става въпрос за здравето на кожата и външния вид. Колкото повече collagen, имате в тялото си, толкова по-малко вероятно е да имате видимите признаци на стареене като бръчки. Това означава, че пилешкия колаген, може да бъде добавен като природен фактор за грижа за кожата.

Колаген тип II, за гладка кожа

Въпреки че много кремове за лице твърдят, че съдържат колаген в техните съставки, молекулите в тези продукти за локално приложение обикновено са твърде големи, за да се абсорбират добре от кожата.

Изследванията показват, че приемането на добавки с collagen ефективно подобрява общите признаци на стареене на кожата. Едно изследване показва, че хидратацията на кожата се подобрява значително след осем седмици прием на добавки с колаген. С Костни бульони и колагенови добавки, можете значително да подобрите състоянието на кожата.(8)

4. Подобряване на здравето на храносмилателната система

Пилешки колаген допринася за поддържане на здравословен мукозен слой в червата. Изследвания са установили, че при хора с храносмилателни дисбаланси, серумните концентрации на collagen са ниски. (9) Тъй като аминокиселините в колагена изграждат тъкан на дебелото черво и целия стомашно-чревния тракт. Допълването с kolagen може да поддържа храносмилателната функция. Чрез поддържане на слоя на лигавицата, можете да избегнете синдрома на спуканите червата, който често е основната причина за хранителни алергии, ниски енергийни нива, болки в ставите, заболяване на щитовидната жлеза, автоимунни болестни симптоми и бавен метаболизъм.

5. Подобрява спортните постижения

Когато спортистите, приемат колаген [https://www.fhl.bg/products/listing/119/kolagen.html] в течение на 24 седмици, изследванията показват значителни подобрения в постиженията. И намаляват факторите, които оказват отрицателно въздействие върху спортните постижения. ( 10 ) Това не е изненадващо, защото тип II collagen помага при артрит, както и проблеми свързани със ставите и сухожилията при тежки натоварвания с години. Той естествено съдържа хондроитин и хиалуронова киселина. Това са две вещества, които подкрепят здравето на ставите.

Колаген комплекс или колаген за пиене,
Колаген за стави

Хондроитин помага хрущял здрави чрез абсорбиране на течност (главно вода) в съединителната тъкан. Той също така предоставя градивните елементи за организма да произвежда нов хрущял и може да блокира ензимите, които разграждат хрущяла. Хиалуроновата киселина, естествено съдържаща се в ставната течност, смазва ставите.


Вашият коментар