Л-карнитин не е хранителна добавка само за отслабване

Има ли Л-карнитин странични действия и по колко се пие
Л-карнитин не е хранителна добавка само за отслабване
5 (100%) 13 vote[s]

Л карнитин за отславане и изгаряне на мазнините за енергия

Л-карнитин, вечния транспортер. Клетките имат електроцентрала-Митохондриите, където мастните киселини и захари се превръщат в енергия. Л-карнитина транспортира мастните киселини в митохондриите, за да се предостави повече енергия, а оттам и по-висока производителност в мускулната енергия. Тези мазнини се разграждат, транспортират, и използват за изгаряне от един феномен на бета-окисление, вместо да бъдат съхранявани. Тези резрви от л-карнитин, позволяват да продължи тренировката и натоварването в момент, когато мускулите са загубили своят гликоген, и умора започва да настъпва. Л-карнитин мобилизира тези мастни киселини и помага да тренирате по-дълго и по-тежка с енергията която получавате от мазнините. Дори и да не тренирате, л-карнитин превръща мазнините в енергия и принуждава тялото да изгаря мазнините, по този начин се избягва складиране на мазнини в тялото.

Л-карнитин за отслабване без странични ефекти

В комбинация с подходяща диета, мазнини се превръщат в енергия, без риск от съхранение и натрупване. Тъй като тялото произвежда повече енергия, в присъствието на Л-карнитин, по време на тренировките, по-издръжливи, силни и устойчиви. И колкото повече тренирате, толкова повече мускулите ви растат. Това увеличение на енергията позволява по-бързо възстановяване и така тренирате по-интензивно.

Л-карнитин за Енергия

Има достатъчно проучвания, които потвърждават, че л-карнитин е много по-ефективан за повишаване на енергията, отколкото кофеина. Тъй като енергията, която се генерирана от кофеин е за кратко. Докато резултатът от Л-карнитин има дългосрочни последици, за тренировките и в ежедневието. Този източник на енергия, който преобразува мастните киселини от диетата Ви от митохондриите, е много по-мощен, и почти без ограничения и лимит. Тялото е в състояние да съхраняване липиди, като по този начин повишава безкраен цикъл на енергия, съхраняваща мускулната тъкан. Карнитин, който мобилизира мазнините от храната или циркулиращите клетки е много по-ефективен отколкото гликогена в черния дроб и мускулите. Този източник на енергия се изчерпва много бързо, за разлика от мазнините. Имайте предвид, че при интензивни мускулни тренировки, гликогена се изчерпва бързо и ATP търсенето е изключително силно, 1000 пъти по-голямо от това на мускулите в покой! Тази форма на допълнителна енергия от прием на л-карнитин ще бъде много ценна.
Най-добрия течен л карнитин на ампули
Течен л карнитин

Carnitine намалява умората

Усещането на умора ще бъде по-малко, когато приемате л-карнитин. L-карнитин също така предотвратява мускулните болки след тренировка. Хора които не са тренирали от дълго време и възобновяват своите тренировки ,могат да се възползват от този ефект на л-карнитина. За тези които тренират тежко и интензивно, мускулните болки са често срещани, 3 грама на ден на L-карнитин намалява мускулната болка от тренировките. Тази способност на L-карнитин се дължи на превоза на повече кръв и кислород към уморените мускули. Така л-карнитин, не само повишава физическата активност, но и усилиеята изглеждат по-малко трудни.

Л-карнитин за мускулна маса!

Освен по-малък процент подкожни мазнини и повече енергия, л карнитин създава благоприятна среда за покачване на чиста мускулна маса. Защото има ефект върху свободния тестостерон. За да имате повече мускули, трябва присъствието на естествен хормон в организма-тестостерон. Първо трябва да знаете, че разликата между химичния тестостерон и свободен тестостерон е голяма. Химичния тестостерон е свързан с молекула, като протеин, който престава да бъде свободен и не може да бъде правилно абсорбиран. Ето защо не може да се използва (98% от тестостерона е свързан).
Ацетил Л-Карнитин или Л-карнитин
Ацетил Л-Карнитин – Acetyl L-carnitine

Свободния тестостерон, циркулира в целия организъм. Взможността да покачите мускулна маса зависи до голяма степен от свободния тестостерон. Ако увеличим броя на рецепторите на свободния тестостерон, използваемия процентът е по-голям. Повече тестостерон в мускулните клетки позволява да се синтезира повече протеини в мускулна маса. Ето защо прием на 2 грама л-карнитин на ден са достатъчни, за да се увеличи броят на андроген рецептори, така че количеството на свободен тестостерон използван от клетките е по-голямо. Протеиновия синтез се увеличава и способността да се покачи мускулна маса също.

Освен това, по-голяма мускулна маса има способността да изгаря по-високо съдържание на мазнини. Количеството на мазнините в човешкия организиъм зависи и от количеството на тестостерон. L-Carnitine доказано увеличава броя на андроген рецепторите. Действието на L-Carnitine на андроген рецепторите е от ключово значение за способността му да подобри физиологичното състояние на организма, за да привлече повече свободен тестостерон в мускулните клетки. Доставяйки „анаболно“ активен тестостерон директно в мускулите, карнитин насърчава растежа на мускулите. Следователно L-Carnitine осигурява благоприятна среда за възстановяване на анаболизма, и помага за покачване на мускулна маса.

Л карнитин прием

Както виждате действието на л-карнитин не приключва само с ефекта му за отслабване. Може да добавите л карнитин прием и в период на покачване на мускулна маса. L-Carnitine осигурява няколко предимства с действието и ефекта си, подобрява издръжливостта, помага за загуба на тегло и покачване на мускулна маса. Ето защо трябва да бъде сред най-добрите добавки за бодибилдинг и фитнес. Както заради ефекта му за отслабване, така и заради анаболните свойства, за използване на свободния тестостерон и за увеличаване на синтеза на протеин!
Разликата между тези два ефекта е дозата и времето по което се приема. Доза от 1500 мг, е достатъчна, за да предизвика ефект загуба на мазнини. Като е добре да се пие нагладно преди кардио сутрин или преди силовата тренировка. Доза от 3000 мг л-карнитин, приета веднага след тренировка с протеиновия шейк и въглехидратите, има значителен ефект върху тестостероновите рецептори и покачването на мускулна маса.
Цените на л-карнитин никак не са високи и са по джоба на всеки. Може да се възползвате и от най-ниски цени на л-карнитин в l-carnitine.bg или на адрес https://www.fhl.bg/products/listing/64/techen-l-karnitin.html!

Използвани източници за Л-карнитин:


Вашият коментар