Инозин – помага ли за издръжливост

Какво е действието на инозин таблетки

Интересни факти за Инозин

Инозин се предлага на пазара като естествена субстанция – хранителна добавка (инозин таблетки), която може да помогне на способността на организма да транспортира кислород до работещите мускули. Inosine [1] има положителен ефект, върху издръжливостта и енергията по време на тренировка. В резултат на тези ефекти и действие на инозина, той е търсена хранителна добавка в спортове изискващи издръжливост и силова издръжливост.

Инозин фитнес-в кои спортове помага inosineИнозин влиза групата най-често използваните спортни добавки, при спортисти на високо ниво. Повечето от Вас, може да не са чували, за тази добавка. Но ако потърсите малко в историята на спорта, ще откриете, че сред бившите съветски елитни спортисти, популярността на продукта инозин е доста голяма.

През 1983 г. д-р Фредерик Хетфилд от САЩ пътува към бившия Съветски съюз, за да посети спортния институт в Москва. Той е три седмици на работа там, и изучава, как се подготвят, някои от най-добрите Руски щангист. Включително и световния шампион на свръх тежка категория, Владимир Марчук. Тези атлети считат техните методи на тренировка за „държавна тайна“ , което е абсолютно логично в тези години. Фредерик Хетфилд забелязва че, преди тренировка, спортистите взимат мистериозна добавка, наречена инозин. Той открива, че това вещество е напълно естествено и има някои отлични ефекти. От този момент нататък, Хетфилд започва да го използвате и с американските спортисти, резултатите стават все по-интересни!

Какво е Инозин?

Инозин е пуринов нуклеозид, съдържащ се в мускулите на сърцето и скелетните мускули. Инозин е основно съединение на клетките и играе важна роля в тялото, в освобождаването на инсулин, използването на въглехидратите за сърцето и съкращенията на сърдечния мускул. Инозин е комбинация от пурини и рибоза (захар), от които тялото създава ATP естествен източник на енергия.
В природата той е открити в растения, животни и други форми на живата материя, като бирена мая, черен дроб и други вътрешни органи. Инозин е пурин нуклеозид, който работи с рибозата за да образуват АТР строителните блокове на ДНК и РНК. Когато се достигне максимална стимулация от натоварвания, инозин се превръща в хранителни вещества, използвани от тялото максимално бързо. От метаболитна гледна точка, инозин е междинен продукт в редица пътища на пуринови нуклеотиди, които влияят на способността на мускулите да функционират ефективно. Инозин мнения: има положителен ефект върху цялостната физическа сила, издръжливост и енергия по време на тренировка.
Инозин е прекурсор на аденозин, важна енергийна молекула и прекурсор на пикочна киселина, съединение, което се съдържа естествено в организма. Пикочната киселина блокира ефекта на съединения с токсични свободни радикали (пероксинитрит), които могат да играят роля в развитието на множествена склероза.
Какво е действието на инозин таблетки

Инозин и спортните резултати

Какво прави Инозин?

  • Помага за възстановяване на нервните функции
  • Подобрява регенерацията на нервните връзки
  • Протектор на сърцето особенно през летните месеци когато тренирате тежко и интензивно и използвате добавки за отслабване
  • Помага за увеличаване на способността на организма да пренася кислород
  • Подобрява ефективността на мускулите
  • Увеличава усвояването на кислород по време на физическа активност.
  • инозин повишава нивото на АТФ в мускулите, което осигурява допълнителна енергия.
  • Инозин действие: има положителен ефект върху цялостната физическа сила и енергия по време на тренировка
Инозин е съществен компонент в рамките на енергийния метаболизъм, поради увеличаване на образуването на 2,3 DPG. Това е съединение съдържащо се в червените кръвни клетки, което е отговорно за транспорта и освобождаването на кислород до мускулните клетки.
Инозин също има отговорност в регенерацията на аденозин трифосфат (ATP) по време на тренировките за издръжливост и силова издръжливост. АТР (аденозин трифосфат) е молекулата за енергия. Тя е от съществено значение за генериране на енергия от митохондриите в тялото и клетките. Инозин е естествено вещество, което може да помогне за увеличаване способността на тялото да пренася кислород, без това да влияе на поглъщането му в белите дробове, така че може да тренирате по-усилено.

Инозин Странични ефекти

Странични ефекти от добавки с инозин са възможни при предозиране. За това спазвайте препоръчителния дневен прием на Inosine. Защото тя може опасно да повиши нивата на пикочна киселина, това е противопоказно за страдащите от подагра и камъни в бъбреците.
Инозин, можете да намерите под формата на хранителна добавка (инозин таблетки или инозин капсули), цената е достъпна и никак не е висока. Опаковките в повечето случаи, съдържат активна съставка инозин 600 милиграма. Възползвайте се от най-ниски цени на инозин от Fhl.bg!

Вашият коментар